►2 банки (по 250 г) тунця у власному соку
►500 г зеленої квасолі
►250 г картоплі
►200 г будь-яких салатних листків
►2 середніх помідора
►1 червоний солодкий перець
►3 яйця
►жменю дрібних маслин без кісточок
►8 філе анчоусів
►оливкова олія (з потреби)
Для заправки:
►100 мл оливкової олії "екстра вірджин"
►1 зубчик часнику
►2 ст. л. білого винного оцту
►сіль, мелений чорний перець
Приготування:
Картоплю вимийте щіткою, відваріть в киплячій підсоленій воді "в мундирі" до готовності, 25 хв., Потім обдайте холодною водою, остудіть і зніміть шкірку. У молодої картоплі шкірку можна залишити. Наріжте картоплю кружками.
У зеленій квасолі відріжте кінчики, опустіть стручки в киплячу підсолену воду і варіть 5-8 хв. Відкиньте квасолю на друшляк і відразу ж обдайте холодною водою, щоб вона не втратила колір.
Перець запікайте в розігрітій до 200 ° С духовці до коричневих підпалин, потім покладіть перці в поліетиленовий пакет на 10 хв., Щільно закривши. Акуратно зніміть шкірку і видаліть насіння. Наріжте м'якоть смужками, помідори - кружечками.
Яйця покладіть в холодну воду, доведіть до кипіння, варите 9 хв. Розтріскайте шкаралупу, покладіть яйця в холодну воду на 5 хв. Потім очистіть і розріжте на 4 частини. Консервований тунця обсушіть на паперовому рушнику.
Для заправки часник роздушіть, очистіть і дрібно наріжте. В мисці змішайте оцет, часник, сіль і перець. Дуже тонкою цівкою, збиваючи суміш віночком, додайте оливкову олію - повинна вийти емульсія.
На блюді розкладіть салатні листя. Зверху - все решту складових: картопля, квасоля, помідори, перець, яйця і тунець. На них викладіть філе анчоусів і маслини. Полийте все заправкою і подавайте.