Інгредієнти:
►700 гр. редьки дайкон, очистити
►500 гр. моркви, очистити
►1 ст. л. натертого імбиру
►3 ст. л. рисового оцту
►2 ч. л. свіжовичавленого соку лайма
►1/4 ст. олії
►1 ч. л. темного кунжутного масла
►1 3/4 ч. л. білого насіння кунжуту
►1 3/4 ч. л. чорного насіння кунжуту
►сіль
Приготування:
- Підготувати овочі: за допомогою ножа для овочів нарізати редьку дайкон на широкі стрічки. Перекласти редьку в друшляк і перемішати з 1/4 чайної ложки солі, підвісити над ємністю і дати соку стекти, іноді струшуючи, приблизно 15 хвилин. Тим часом нарізати широкими стрічками моркву.
- Приготувати салатну заправку: перемішати в салатник імбир, оцет, сік лайма і 1/2 чайну ложку солі. Постійно помішуючи повільно влити рослинну і кунжутну олію і перемішати до однорідності.
- Обсмажити, помішуючи на сковороді при середній температурі насіння кунжуту, до золотистого кольору біле насіння, приблизно 5 хвилин. Додати 1 столову ложку обсмаженого насіння в заправку.
- Додати в салатник овочі і перемішати з салатною заправкою, посолити за смаком. Зверху посипати насінням кунжуту.
bon appetit:)
|