Автор рецепту - Сонні Андерсон (Sonny Anderson)
Інгредієнти:
Для салату:
►1 качан салату ромен, порізати
►1/2 ст. рубленої червоної цибулі
►2 помідори сливки, порізати
►4 скибочки білого хліба, порізати на великі кубики
►1 ст. л. несолоного вершкового масла
►6 смужок бекону
►6 гілочок свіжого чебрецю
►1/4 ст. світлого коричневого цукру
►1 ч. л. паприки
►Терта цедра 1 лимона
►1 ч. л. меленого чорного перцю горошком
Для заправки:
►1/2 ст. майонезу
►1 - 2 ст. л. кленового сиропу
►4 ч. л. цільнозернової гірчиці
►1 ст. л. свіжого лимонного соку
Приготування:
- Приготувати салат: змішати в салатнику цибулю, помідори і салат ромен, дати постояти.
- Приготувати сухарі: обсмажити в неглибокій сковороді при середній температурі хліб до золотистого кольору, приблизно 6 хвилин. Дати охолонути.
- Приготувати бекон: в невеликій мисці перемішати коричневий цукор, чорний перець, паприку, лимонну цедру і бекон. На застелене пергаментним папером деко укласти гілочки свіжого чебрецю, зверху кожної гілочки покласти смугу бекону.
- У попередньо розігрітій до 180° С духовці запекти бекон до хрусткої скоринки, приблизно 20 хвилин, поки бекон не стане карамелізуватися. Витягнути деко з духовки, дати охолонути, прибрати чебрець. Бекон порізати соломкою поперек, і додати до салату.
- Приготувати заправку для салату: збити майонез, сироп, гірчицю і лимонний сік в мисці середнього розміру. Додати заправку в салат і струснути.
- Салат посипати зверху сухарями. Розкласти по порціях.
bon appetit:)
|