Лазанья - це тонкі пласти пасти, складені з начинкою на зразок торта. Начинка для лазаньї може бути якию завгодно, але незмінним залишається присутність сиру, соусу і листів пасти. Ви можете доповнити овочі м'ясним фаршем або дрібно нарізаними шматочками курятини, міняти склад овочів або замінити соус на томатний.
Інгредієнти:
►Готові листи для лазаньї
Для соусу бешамель:
►50 г вершкового масла
►50 г борошна
►500 мл молока
Для начинки:
►1-2 цукіні
►1 цибулина
►200 г м'ясного фаршу
►200 г моцарели
►150 г тертого пармезану
Приготування:
Готуємо бешамель:
Поставте розігріватися молоко, але не доводите до кипіння!
Розтопіть вершкове масло, додайте борошно, постійно помішуючи.
Додавайте молоко до суміші масла з борошном невеликими порціями, постійно помішуючи і домагаючись однорідності.
На цьому етапі розігрійте духовку до 180 градусів.
Готуємо начинку:
Обсмажте нарізану кубиками цибулю.
Додайте фарш і обсмажте пару хвилин.
Додайте нарізаний кубиками цукіні і все обсмажте 5-7 хвилин.
Збираємо лазанью:
Змастіть форму вершковим маслом.
Викладіть невеликий шар начинки, трохи соусу бешамель і укрийте листом пасти.
Знову шар начинки, шматочки моцарели і тертого пармезану, трохи соусу. Укрийте листом пасти.
Ще один шар начинки, соус, моцарелла і пармезан. І знову лист пасти.
Зверху покладіть залишки сиру і посипте пармезаном що залишився. Влийте по краях залишки соусу.
Запікайте 35-40 хвилин при 180 градусах.
Лазанья добре поєднується з вином, це щільне і смачне блюдо.
bon appetit:)
|