
Я дуже люблю страви з курячих сердечок. З них можна приготувати салат або шашлик, додати до овочів або приготувати в соусі і подати з улюбленим гарніром. Сердечка готуються дуже швидко, тим самим економлять дорогоцінний час домогосподарок.
Один з моїх улюблених варіантів приготування курячих сердечок - шашлик. Доступ мангала у мене цілий рік і тому я часто балую своїх рідних шашличком не тільки з м'яса і курки, а й з курячих сердечок. Хочу поділитися рецептом приготування томатного маринаду і шашлику з курячих сердечок на мангалі.
Інгредієнти:
►Сердечка курячі - 700 грам
►Оливкова олія - 3 ст.л.
►Томатна паста - 2 ст.л.
►Соєвий соус - 1 ст.л.
►Італійські трави - 1 ч.л.
►Сіль - 0,5 ч.л.
Приготування:
- Для початку потрібно приготувати маринад. У глибоку тарілку влити соєвий соус і оливкову олію, додати томатну пасту, сіль, трави. Томатну пасту краще використовувати густу і насичену. Трави можна замінити будь-якою приправою на ваш смак.
- Все добре перемішати ложкою до однорідного стану.
- Курячі сердечка помити під проточною водою. Зрізати зайвий жир і судини. Відкинути сердечка на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Викласти сердечка в глибоку миску. Залити їх томатним маринадом. Добре перемішати. Я роблю це руками, як би втираючи маринад в сердечка. Потім притиснути сердечка в маринаді гнітом і поставити миску в холодильник мінімум на 1 годину, а якщо час дозволяє, то можна і більше.
- Для приготування сердечок на мангалі краще використовувати дерев'яні шпажки. Для цього потрібно попередньо замочити шпажки в холодній воді мінімум на 30 хвилин. Потім дістати шпажки і викласти їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки води. Дістати сердечка з холодильника, прибрати гніт. Проколюючи сердечка по всій довжині надіти їх на шпажки. Вугілля заздалегідь підготувати і прибрати вогонь.
- Викласти сердечка на мангал. Обсмажити їх з одного боку 8 хвилин, потім акуратно перевернути і обсмажити з іншого боку 8 хвилин.
- Ароматний, пікантний, смачний і ніжний шашлик з курячих сердечок в томатному маринаді готовий. До них можна подати будь-який гарнір: картоплю, рис, макарони. А так же прекрасним доповненням будуть свіжі овочі та зелень.
bon appetit:)
|