
Інгредієнти:
►5 середніх коропів
►1 сом вагою приблизно 1-1,2 кг
►2 середні цибулини
►2 солодких зелених перці
►2 великих помідора
►1 зубчик часнику
►50 г смальцю
►2 ст. л. меленої паприки
►сіль
Для тіста:
►1 склянка борошна
►1 яйце
►сіль
Приготування:
- Карпів і сома очистіть і обробити на філе - повинно вийти 4 філе коропа і 2 філе сома.
- З перців видаліть плодоніжки з насінням. Часник роздушіть плоскою стороною ножа, цибулю, перці і помідори крупно наріжте. Складіть овочі, голови, хвости і кістки риб в каструлю, посипте сіллю і паприкою. Поставте на середній вогонь і тушкуйте, помішуючи, 10 хв. Влийте 2 л холодної води, доведіть до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть 2 год, потім протріть суп через сито.
- 2 філе коропа і 1 філе сома наріжте невеликими шматочками і залиште. Рибу що залишилась подрібніть і обсмажте в розігрітому смальці, постійно помішуючи, 4 хв., Посоліть за смаком, остудіть.
- З борошна, солі і яйця замісити круте тісто, при необхідності додавши трохи води. Розкачайте його в тонкий пласт і наріжте на квадрати розміром 5 х 5 см.
- На один кут кожного квадрата покладіть рибний фарш, складіть тісто трикутником і ретельно защипніть краї.
- У великій каструлі закип'ятіть воду, відваріть пельмені 3 хв. Акуратно відкиньте на друшляк.
- Доведіть протертий суп до кипіння, додайте шматочки сирої риби що залишились, варіть 3 хв. Додайте пельмені, варіть ще 4-5 хв. Подавайте негайно.
bon appetit:)
|