
Інгредієнти:
►2 судака загальною вагою 2 кг
►3/4 склянки пшона
►3 великих помідора
►2 середні морквини
►2 цибулини
►2 лаврові листки
►по 3 горошини чорного і духмяного перцю
►пучок кропу
►сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Пшоно гарненько промийте і залийте водою. Рибу почистіть і розріжте на порційні шматки. З голови видаліть зябра. Підвісьте казанок з 2,5 л води над вогнем і доведіть до кипіння. Покладіть голови і хвости, варіть 10 хв. при слабкому кипінні.
- Очистіть цибулю від лушпиння. Очистіть моркву і наріжте кружальцями. Додайте цибулю і моркву в бульйон разом з горошинами перцю і лавровим листом. З пшона злийте воду і також додайте в бульйон. Варіть 40-50 хв., Помішуючи і знімаючи піну, до тих пір, поки пшоно НЕ БУДЕ майже готово. Посоліть.
- Вийміть з юшки голови, хвости і цибулю. Покладіть шматки риби, доведіть до кипіння і варіть 5-7 хв. Наріжте помідори дрібними кубиками. Подрібніть кріп і зелену цибулю. Покладіть в уху помідори і кріп, поперчіть. Накрийте кришкою і зніміть з вогню. Залиште настоятися, 10 хв.
bon appetit:)
|