
Інгредієнти:
►450 гр. стейка з яловичини (верхня частина тазостегнового відруба без кістки, товщиною приблизно 1,25 см.), зрізати зайвий жир
►225 гр. стручкової квасолі, зрізати плодоніжки
►1 невелика головка червоної цибулі, нарізати тонкими скибочками
►4 моркви, нарізати на тонкі скибочки
►2 невеликих картоплини для запікання, нарізати на тонкі скибочки
►2 ст. л. оливкової олії холодного віджиму
►1,5 ст. л. цільнозернової гірчиці
►велика сіль і мелений перець
►1 ч. л. італійської приправи
►1/4 ст. оцту з червоного вина
►1 качан салату латук, нарізати на тонкі скибочки
►3 качана бельгійського ендівія, нарізати на тонкі скибочки
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200 градусів. На одному деко викладіть стручкову квасолю і цибулю, на іншому - моркву і картоплю. Кожне деко полийте 1/2 ст. л. оливкової олії і 1/2 ст. л. гірчиці, перемішайте. Посоліть і поперчіть.
2. Випікайте квасолю і цибулю 12 хвилин, моркву і картоплю - 20 хвилин. Овочі та квасоля мають стати м'якими і хрусткими.
3. Стейк з яловичини посипте італійської приправою і по 1/ 4 ч. л. солі і перцю. 1 ч. л. оливкової олії розігрійте у великій сковороді на помірно високому вогні.
4. Викладіть на неї стейк, готуйте 3-4 хвилини з кожного боку до ступеня прожарювання медіум РЕР ( середньо-сире) або смажте більше часу до отримання бажаного просмаження м'яса. Викладіть стейк на обробну дошку і залиште на 5 хвилин.
5. Злегка остудіть сковороду, потім додайте в неї винний оцет, 1/2 ст. л. гірчиці і 1/4 ч. л. солі. Готуйте 1 хвилину на середньому вогні, зскрібаючи підгорілі шматочки. Залиште столову ложку оцтової суміші для збрискування.
6. Салат латук і бельгійський ендівій перемішайте у великій мисці з запеченими овочами та оцтовою сумішшю. Стейк наріжте скибочками, викладіть зверху на салат. Збризніть залишеної оцтової сумішшю.
bon appetit:)
|