
Інгредієнти:
►1 /2 ст. сушеної сочевиці
►230 гр. зварених буряків, нарізати кубиками
►1 гілочка чебрецю
►1 лавровий лист
►1 качан бельгійського ендівія, крупно нарізаного
►1 невелика цибуля-шалот, дрібно нарізана
►2 ст. л. рубаної зелені петрушки
►8-10 пір'я шніт-цибулі, нарізати великими шпалками
►170 гр. копченого бекону (копчена свиняча грудинка), зрізати шкіру
►2 невеликих качана салату латук і / або салату фріссе, порваного на великі шматочки
►8 горошин чорного перцю
►4 зубчики часнику, роздавлених
►велика сіль
►1 ст. л. діжонськой гірчиці
►2 ст. л. червоного винного оцту
►1/3 ст. оливкової олії холодного віджиму
►свіжозмелений перець
Приготування:
1. Дві третини бекону наріжте кубиками товщиною 0,5 см., і залиште на обробній дошці. Чебрець, лавровий лист, перець горошком і часник загорніть в шматочок марлі, перев'яжіть нитками.
2. Загорнуту марлю зі спеціями, бекон що залишився, сочевицю і 1/2 ч. л. солі викладіть в середню каструлю і залийте водою приблизно на 5 см. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і дайте покипіти 25 хвилин до готовності сочевиці. Злийте воду, приберіть марлю зі спеціями і бекон, остудіть.
3. Тим часом обсмажте нарізаний бекон протягом 10 хвилин в середній антипригарній сковороді на середньому вогні до золотистої хрусткої скоринки. Обсушити паперовими рушниками і відставте убік.
4. Приготуйте заправку для салату: змішайте гірчицю і оцет у великій мисці. Повільно вливаючи оливкову олію, збийте суміш до утворення однорідної емульсії. Змішайте буряк з 1 ст. л. заправки в невеликій мисці, посоліть і поперчіть.
5. Приготуйте салат: додайте в миску з заправкою листя салату, ендивій, шалот, петрушку, шніт -цибулю і приготовані сочевицю і бекон, додайте 1/4 ч. л. солі кілька пучків чорного перцю і перемішайте. Розділіть салат на порції і викладіть зверху по невеликій кількості буряків.
bon appetit:)
|