
Слово аранчіні на італійській мові означає "маленькі апельсини". Це невеликі і дивовижно смачні кульки, які отримали таку назву через свого яскравого і насиченого кольору. Після обсмажування вони мають жовто-оранжевий колір і стають схожими на маленькі апельсинчики.
Інгредієнти:
►0,2 кг. рису (Арбор)
►1 пучок зеленої цибулі і петрушки
►50 г. сиру Моцарелла
►70 р голландського сиру Ламбер
►3 яйця
►40 гр креветок
►2 ч. л. вершкового масла
►2 ст. л. рослинного масла
►1/2 ч. л. солі
Приготування:
- Рис відварити в солоній воді до готовності.
- Креветки розморозити і теж відварити в солоній воді до повної готовності.
- Сир натерти на дрібній тертці. Вершкове масло дістати з холодильника, щоб воно набуло кімнатну температуру.
- Приготування фаршу. У глибокій мисці з'єднати відварений рис, 2 яйця, тертий сир і підтале вершкове масло. Все добре змішати.
- Приготування начинки. Зелену цибулю і петрушку помити під протічною водою і дрібно посікти. Сир Моцарелла нарізати невеликими квадратиками. З креветок злити воду і викласти їх в тарілку.
- Формування аранчіні. В руку взяти трохи фаршу, покласти на фарш трохи зелені, квадратик сиру і креветку. Взяти ще трохи фаршу і накрити начинку, сформувати кульку. Робити кульки до тих пір, поки не закінчитися фарш і начинка. Рис сорту Арбор має високий вміст крохмалю, тому кульки будуть добре тримати форму.
- Для панірування кульок використовувати борошно, яйце і сухарі.
- Сухарі насипати в одну тарілку, борошно в іншу, а в третій розбити яйце і додати 1 ст. л. холодної води, збовтати виделкою.
- Кожну кульку обмокати в борошно, потім в яйце і після в сухарі.
- У сковорідку налити рослинне масло і розігріти його. Панірувальні кульки скласти в гаряче масло і обсмажити до золотистого кольору.
- Подавати до столу теплими, прикрасивши рубаною зеленню.
bon appetit:)
|